Elke dag geopend vanaf 09:00 uur

Reserveer nu: 072-5062888

Omgeving

De kuststreek van Noord-Holland. Bekend om zijn prachtige duinen en mooie stranden. Urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Helemaal tot rust komen in de natuur.

Bij Nieuw Westert vandaan is het gemakkelijk om van deze schone natuur te kunnen genieten. Egmond aan Zee ligt op minder dan 5km weg bij Nieuw Westert vandaan. De fiets of wandeltocht naar Castricum aan Zee is 8,5 km lang.

Het Monnikenpad 

Het Monnikenpad is verdeeld in het Binderpad door Egmond-Binnen, het Hoeverpad door Egmond aan den Hoef en het Derperpad door Egmond aan Zee. Het voert de wandelaar langs de vele interessante plekken in de Egmonden. Het landschap laat zich kort samenvatten als een gaaf complex van strandwallen en strandvlakten. De karakteristieke opbouw van een open strandvlakte tussen de bebouwde en beboste strandwal in het oosten en de hoge jonge duinen in het westen is nog erg goed 'leesbaar'. Het landschap is dramatisch veranderd door een aantal factoren die tegelijkertijd aanwezig waren. Stormvloeden en kustafslag, zandverstuivingen en vorming van de jonge duinen, zeespiegelstijging en ontginningen. Al wandelend leest u de geschiedenis van een voormalig zeegat dat eerst verzand is, vervolgens is aangeslibd, uitgegroeid tot moeras en verdronken in de Egmonder- en Bergermeer. 

Contact

Oude Schulpweg 18

1935 EN Egmond-Binnen
T 072-5062888

Nieuw Westert is elke dag geopend vanaf 09:00 uur

Naar Contact