Na ruim 1,5 jaar is vanaf oktober 2020 de herbouw van Nieuw Westert écht gestart. Voor de bouwvakvakantie werd de fundering al gestort. In de tussentijd is er op de achtergrond hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de verdere herbouw. De afgelopen maanden hebben er veel veranderingen plaatsgevonden op de bouwplaats. Nadat de houten constructie was geplaatst, de eyecatcher van het nieuwe Nieuw Westert, is het hard gegaan. De buitenmuren zijn neergezet en geheel in oude stijl gemetseld. De nieuwe toiletten zijn zo goed als afgerond en voor de Kerstvakantie was de gehele nieuwe boerderij wind- en waterdicht. In het nieuwe jaar is er snel gestart met de dakpannen.

In de eerste maanden van het nieuwe jaar is er hard gewerkt aan de binnenkant van de boerderij. Eerst is er hard gewerkt aan de vloerverwarming en de verschillende nieuwe vloeren. Aansluitend zijn de muren allemaal gedaan met leemstuc en op sommige wanden zijn mooie afbeeldingen te vinden van de omgeving en de natuur! De binnenkant van het dak is bekleed met riet, akoestisch erg fijn en het geeft een heel natuurlijke uitstraling. Begin maart werd er gestart aan de keuken, de bar en de trap naar de vide! Begin april is al het meubilair gekomen, zijn de verschillende lampen ingehangen en zijn de laatste kleine dingen afgemaakt. Vlak voordat de horeca haar deuren weer mocht openen, werd de nieuwe Nieuw Westert opgeleverd!

Hopelijk mogen wij u snel weer binnen ontvangen, zodat wij u het fantastische eindresultaat kunnen laten zien. Alvast stiekem binnen gluren? Neem eens een kijkje op onze Social Media kanalen!